Man av Skugga Förlag
SENASTE NYTT | BÖCKER | BESTÄLL | FÖRLAGET
Nålar i maten Daniel Lenneér
NÅLAR I MATEN

144 sidor i svartvitt, mjukpärm med klaffar, svenska
160 x 230 mm
ISBN 978-91-85253-07-4
160 kr

Någonstans i en sliten replokal spinner två unga män stora drömmar över mattor av distade gitarrer och otajt komp. De diskuterar viktiga saker som behovet av en basist, en Myspace-sida och ett häftigt bandnamn.

Samtidigt intar två lokförare en sparsmakad lunch under tystnad. En av dem ska göra en gammal dam mycket glad, den andre inte.

En gammal man ifrågasätter livets mening och saknar förmågan att se det vackra hos ett betande rådjur. En radiointervju om miljövänligt drivmedel börjar av oförklarlig anledning hosta på tomgång. På radioredaktionen stör en ung man arbetsron genom att brodera ut en djärv utläggning om den eventuella ansvarsgraden hos belgiska hundar.

Nålar i maten är ett seriealbum som till stor del saknar en traditionell handling. Istället samlar det ett antal tecknade situationer och scener. Det berättar om människor som fastnat i roller och livsmönster och möten som rör om och rubbar den trygga fasaden.

Daniel Lenneér är född 1980. Nålar i maten är hans andra seriealbum efter debuten Party med Pluto.

"Utan att skriva läsarna på näsan skildrar han känsligt relationer mellan människor. Ett mycket, mycket bra album."
Henrik Halvarson (BTJ), BTJ-häftet
Svenska kulter Anders Fager
SVENSKA KULTER

224 sidor i svartvitt, mjukpärm med klaffar, svenska
130 x 190 mm
ISBN 978-91-85253-06-7
120 kr

Hon har mossa i håret. Hon är vacker som en gudinna. Hon är Getens syster. Snaran och hyndan och det som växer i mörkret. Hon är häxan som tämjer Budbäraren från det svarta bortom. Hon är ropet i skogen som lockar flickorna att dansa. Hon är Anna Lundman från Parkstaden i Borås. Hon är nitton på väg mot tiotusen. Hon är nyckeln till främmande eoner.

Svenska kulter är en samling noveller om de fasor som vandrar mitt ibland oss. Om andra världar, dolda mitt bland oss lyckligt ovetande. Världar med andra regler, andra härskare och andra gudar.

Vem, eller vad är det skolflickorna träffar vid den gamla dansbanan? Det gamla paret som promenerar i parken, vad viskar de om? Vad är det de planerar? Dina grannar i förorten, är de ens riktigt mänskliga? Vad kan kulterna erbjuda en konstnärinna som vill ha mer än 15 minuter i rampljuset? Kan de göra henne odödlig?

Anders Fager är född 1964 och bor i Stockholm. Han är helst vaken sent om nätterna. Svenska kulter är hans första bok.

"Sällan har jag stött på en debutant med så mycket att säga, så mycket att diskutera och leka med. ... I övrigt är han utan tvekan färdig att tas emot som en av våra mer aparta, och därmed intressanta, samtidsskildrare."
Jonas Thente, Dagens Nyheter

"Var rädd, John Ajvide Lindqvist, var mycket, mycket rädd."
Helena Dahlgren, Bokhora.se
I Take Pictures: Photographic Pictures Fredrik J.E. Svensson
I TAKE PICTURES: PHOTOGRAPHIC PICTURES

240 sidor i färg, inbunden med skyddsomslag, svenska och engelska
260 x 260 mm, 1740 g
ISBN 978-91-85253-05-0
430 kr

I femton år har Fredrik rest runt och fotat spelningar på festivaler, klubbar och arenor. Alltid med extra fokus på den elektroniska musik som ligger honom varmt om hjärtat. Artister som Depeche Mode, Erasure, Kraftwerk, Jean-Michael Jarre, Human League, New Order, Kent, The Cure och Client är bara några få exempel på vilka du kommer att få se här. Alla bilder är tagna de senaste tio åren.

I Take Pictures: Photographic Pictures är en fotobok med över 500 bilder. Tanken med boken är man skall minnas de konserter som man gått på eller önskar man kunnat bevista samtidigt som man gör en insats för bekämpningen av cancer.

Allt överskott från boken går oavkortat till Cancerfonden i Sverige.
Som bonus medföljer en CD-skiva med några av artisterna som är med i fotoboken.

"Många bilder är av hög teknisk kvalitet och de som inte är det berättar ändå lika mycket. En i alla avseenden generös och varmhjärtad bok!"
Rolli Fölsch (BTJ), BTJ-häftet

"Boken är en tjock och tung sak fylld med bilder du gärna vilar dina ögon på i långa stunder. Texterna som finns i inledningen till alla kapitel är väldigt personliga och roliga att läsa och man får uppfattningen att boken kommer från Fredriks hjärta. Betyg: 9 av 10"
Benjamin Kristiansen, Synth.nu

"Tio år i fotodiket resulterar i bok för välgörande ändamål."
Emma Ullsjö, Direktpress Göteborg

"Syntfrälst fotograf vill fånga musikens känslor."
Madeleine Wendel, Göteborg-Posten
Death Piglet Johan C. Brandstedt
DEATH PIGLET

96 sidor i färg, mjukpärm, engelska
200 x 230 mm, 365 g
ISBN 978-91-85253-04-3
140 kr

Söt på utsidan. Död på insidan.

Death Piglet debuterade på internet i juli 2006. De bisarra och till 99% ordlösa stripparna har sedan dess fått en internationell kultstatus, men också gästat tidningar som Ernie och Pondus.

Nu för första gången tillgänglig på döda träd, här hittar du de första 200 stripparna tillsammans med exklusivt bonusmaterial.

Observera att boken alltså i huvudsak är helt ordlös, det är bara förordet, efterordet och baksidestexten som är på engelska.

"Det är oerhört roligt. Brandstedts tajmning är utmärkt och hans förmåga till morbid variation verkar obegränsad. Betyg: 4 av 5"
Henrik Halvarson, Seriefrämjandet

"Det var länge sedan jag skrattade så högt och länge under läsning av en seriebok. Kontrasten mellan Brandstedts gulliga, ikoniska stil och galna, infallsrika och extremt våldsamma humor är obetalbar."
Fredrik Strömberg, Sekventiellt.se
Berättelser från Sjumilaträsket Antologi av Nasses Nekromantiker
BERÄTTELSER FRÅN SJUMILATRÄSKET

160 sidor i svartvitt, mjukpärm, svenska
175 x 235 mm, 430 g
ISBN 978-91-85253-03-6
180 kr

I Berättelser från Sjumilaträsket möter vi NecroNasse, den onde lille grisen, och hans anhang av häxmästare, mördarrobotar, odöda och andra slavar. I tio år har de terroriserat den lilla staden Hufors.

När ska en hjälte träda fram och rädda dagen? När ska otyget få ett slut?

Aldrig!

I tio år har en grupp serietecknare som träffades på Serietecknarskolan i Hofors givit ut fanzinet Nasses Nekrozin. Fylld med serier om NecroNasses äventyr har den blivit mycket populär och ständigt haft en stor skara av fasta läsare.

Antologin är deras albumdebut med i huvudsak helt nytt material, men även några favoriter från förr.

Medverkande är Fredrik Andersson, Daniel Ankarsten, Johan Cedmar Brandstedt, Sebastian Ericsson, Karl Holmqvist, Björn Härgestam, Nils Härgestam, Jan Kustfält, Daniel Lenneér, Anders Lorentzen, Andreas Müller, Alexander Petterson, Henrik Sahlström, Richard Svensson och Fredrik Thorstensson.
Party med Pluto Daniel Lenneér
PARTY MED PLUTO

72 sidor i svartvitt, mjukpärm, svenska
170 x 240 mm, 195 g
ISBN 978-91-85253-01-2
110 kr

Välkommen på Party med Pluto!

Se till att det är roligt och socialt, för det ska det vara på fester. På en fest ska man ha roligt och inte spela en massa spel. Att spela spel kan vara schysst. Det kan vara ok. Men inte på ett party. På fester ska man ha trevligt!

Sedan får man inte sitta för länge. Man måste hinna gå till fem ställen. Minst.

Vad du än gör; Prata inte om tåg.
Han jobbar nämligen bara med dem.
Det är stor skillnad.

Med Party med Pluto hänger Daniel Lenneér på en rådande trend och serverar en realistisk, i det närmsta dokumentär, tecknad serie. Handlingen utspelar sig på en fest hösten 2006 och visar ogenerat upp verkligheten, en kväll oromantiserat dokumenterad i serierutor där banal situationskomik blandas med djupdykningar i det mänskliga psyket.

"Teckningarna är i en svartvit, grovt karikerad, humoristisk stil – ett skönt stilbrott mot de flesta andra svenska självbiografiska seriernas mer konstnärliga, ruffiga teckningar."
Fredrik Strömberg, Sekventiellt.se